Är du frustrerad över att antal följare inte ökar på Instagram? Du publicerar och publicerar inlägg utan resultat? Jag förstår precis hur du känner.

Jag har ett konto på Instagram som heter Unicorn Saker där jag skriver om roliga recept som enhörningstårta, regnbågstårta och säljer enhörning saker. Inlägg publiceras från måndag till torsdag varje vecka men utan resultat. Jag har därför tagit kontakt med min vän som har över 10 000 följare på Instagram. Hon har delat med sig av bästa tipsen om hur jag ska öka antal följare. Ni hittar bästa tipsen om hur ni kan öka antal följare på Instagram nedan. Kommentera gärna i slutet av inlägget om ni har några andra bra tips eller generella kommentarer.

I slutet av detta inlägg hittar du även en intressant lista. Listan anger 10 mest sökta Instagram konton på Google.

  1. Testa olika strategier. Tänk på detta: Vad får dig att dela ett inlägg? Kan ni skapa ett sånt typ av inlägg? Har ni någonsin fått delade inlägg? Kolla statistiken. I så fall vad var det för typ av inlägg?
  2. Gör s4s med andra konton som säljer samma sak som er, (i detta fall krimskrams). Andra konton som typ kanske har att göra med barnkalas, som pysslar, som gillar manga eller liksom liknande intressen.
  3. Du skapar en målgrupp. Vem är personen som följer och köper unicorn saker? Vad mer gör den personen? Vilka andra sidor följer den? Alla de sidorna ska du vara inne och synas på och kommentera.
  4. Kommentera inte ”fint, påminner om våra unicorn saker”. Utan genuina kommentarer bara. Andra kan se dina kommentarer då och bli nyfiken på sidan.
  5. Plus att när man är inne på ett konto får man förslag på liknande konton. Där vill du hamna. På dem konton hamnar man genom att kommentera och få kommentarer tillbaka. Om du är schysst mot ett konto kommer de förmodligen vara schyssta tillbaka
  6. Rabattkoder för en bild. Lägg ut en bild: “När du använder dina unicorn produkter tagga oss så får du 10 % rabatt på nästa köp.”
  7. Det som ger mest är kontinuitet. Att man jobbar med kontot dagligen. 
  8. Alla som hashtaggar enhörning ska du gilla. 
  9. Kommentera 5-10 inlägg per dag. Då växer du nog.