Efter lansering av exempelvis en WordPress-hemsida. Vad ska du göra då? Vi rekommenderar en översyn. Att göra en översyn av en ny hemsida är viktigt för att säkerställa att den uppfyller dina behov och mål. Här är några steg som kan vara användbara:

Definiera syftet med hemsidan

Innan du börjar översynen är det viktigt att klargöra syftet med hemsidan. Vad vill du uppnå med den? Vilka mål har du?

Granska designen

Utvärdera hemsidans design och användarupplevelse. Är den estetiskt tilltalande och lätt att navigera? Är det enkelt att hitta den information som besökare kan vara intresserade av?

Testa funktionalitet

Kontrollera att alla funktioner på hemsidan fungerar korrekt. Detta inkluderar länkar, formulär, sökfunktioner, och eventuella interaktiva element.

Responsiv design

Se till att hemsidan är responsiv och ser bra ut på olika enheter och skärmstorlekar, inklusive mobiltelefoner, surfplattor och datorer.

Innehållsgranskning

Granska innehållet på hemsidan för korrekthet, tydlighet och relevans. Kontrollera stavning och grammatik, och se till att all information är aktuell och komplett.

SEO-granskning

Bedöm hur väl hemsidan är optimerad för sökmotorer. Är de använda sökord relevanta och välplacerade? Finns det meta-beskrivningar och titlar för varje sida?

Laddningstider

Testa hemsidans laddningstider och se till att den laddas snabbt. Långa laddningstider kan få besökare att lämna sidan.

Kompatibilitet med webbläsare

Kontrollera att hemsidan fungerar korrekt i olika webbläsare som Chrome och Edge.

Användartestning

Genomför användartester med personer som representerar din målgrupp. Be dem om feedback om deras upplevelse av hemsidan.

LÄS MER  How to become a successful IT Consultant - Ondrej Papanek share his best tips 

Uppdatering och underhållsplan

Skapa en plan för hur hemsidan ska underhållas och uppdateras regelbundet för att säkerställa att den förblir relevant och fungerande över tiden.

Genom att noggrant granska dessa områden kan du identifiera eventuella problem och göra nödvändiga justeringar för att förbättra din nya hemsida.